[SOLVED] Problem with learning path

Moderators: Coursenligne, JurgenG

[SOLVED] Problem with learning path

Postby Ali » 07 Jun 2016, 12:59

Hi!
When adding a new item in the learning path , contrary to directly open this new item , the link appears in all the way which is located this item . Must click to open this item . After click on the link , contrary to open the item in the frame , opens in new guide . I did a test with a video and a pdf . That did not happen with previous versions of Chamilo ( 1.10 ), which opened items normally.
Does anyone know how to solve this problem?
Still image attached. Thank you
Attachments
cham1.jpg
cham1.jpg (32.92 KiB) Viewed 4971 times
Ali
New user
 
Posts: 14
Joined: 18 Apr 2015, 02:18

Re: Problem with learning path

Postby JurgenG » 07 Jun 2016, 13:30

Hi,

the best solution is to create a new document and then embed the items you want to embed in there (f.e. youtube movie, pdf file, etc...)

Is this enough answer?
User avatar
JurgenG
Enthousiast
 
Posts: 221
Joined: 26 Feb 2016, 09:59
Location: Vilvoorde, Belgium

Re: Problem with learning path

Postby Ali » 08 Jun 2016, 14:10

JurgenG wrote:Hi,

the best solution is to create a new document and then embed the items you want to embed in there (f.e. youtube movie, pdf file, etc...)

Is this enough answer?


Hi, Jurgen! Thanks for the answer!
I am using the Youtube code, which already has the tag embed to the video in the new document.
See the sequence of screens. Instead the link open direct on frame, apear the description of the complete link and when clicked opens a new tab. Note that the last image on the video display screen appears a Chamilo 1.9x, where the video opened normally in the frame .
This problem started from version 1.10 .
Thank you!
Ali
Attachments
chm4.jpg
IMG3
chm4.jpg (66.32 KiB) Viewed 4958 times
chm3.jpg
IMG2
chm3.jpg (24.88 KiB) Viewed 4958 times
chm2.jpg
IMG1
chm2.jpg (71.87 KiB) Viewed 4958 times
Ali
New user
 
Posts: 14
Joined: 18 Apr 2015, 02:18

Re: Problem with learning path

Postby JurgenG » 13 Jun 2016, 10:17

Hi,

I'm sorry to say but I don't have the issue you're having. Here's a small video on how I do it:
https://vid.me/aZ1a
User avatar
JurgenG
Enthousiast
 
Posts: 221
Joined: 26 Feb 2016, 09:59
Location: Vilvoorde, Belgium

Re: Problem with learning path

Postby Ali » 14 Jun 2016, 12:44

Hi , Jurgen! Thanks for the answer! I did exactly as you did, but the video does not open directly into the frame. It is showing the link to be clicked and opens in new window. I don´t know what is happening. It will be some configuration that I do in Chamilo or server?
Thank you!
Ali
New user
 
Posts: 14
Joined: 18 Apr 2015, 02:18

Re: Problem with learning path

Postby Ali » 15 Jun 2016, 00:02

Hi, Jurgen!

Which server you use to host the Chamilo? This server uses some automatic install mode program to install Chamilo? Because I used the Softaculous.

Thanks!
Ali
New user
 
Posts: 14
Joined: 18 Apr 2015, 02:18

Re: Problem with learning path

Postby JurgenG » 15 Jun 2016, 16:02

Well... my server also has Softacoulous, but to be honest, I never use those install scripts. I have the feeling that manual installs give me better control.

Here's my server settings (I'm with SiteGround, not the cheapest but definitely a great host):

PHP Built On Linux serv01.am16.siteground.biz 3.12.18-clouder0 #13 SMP Tue Mar 15 13:23:00 EET 2016 x86_64
Database: MySQL 5.5.32
PHP Version 5.6.22
Web Server Apache
WebServer to PHP Interface cgi-fcgi

Anything else you would like to know?
User avatar
JurgenG
Enthousiast
 
Posts: 221
Joined: 26 Feb 2016, 09:59
Location: Vilvoorde, Belgium

Re: Problem with learning path

Postby Ali » 16 Jun 2016, 21:40

Hi , Jurgen !
I contacted the support team. I sent the configuration of your server information. They have already made some changes. I will do more. Until next week report the result. Thank you!
Ali
New user
 
Posts: 14
Joined: 18 Apr 2015, 02:18

Re: Problem with learning path

Postby JurgenG » 17 Jun 2016, 09:37

Don't hesitate to contact me off-forum if you want me to give more specifics on my site.
You can mail to info MONKEY sjette ELEPHANT be
( replace animals by @ and .)
User avatar
JurgenG
Enthousiast
 
Posts: 221
Joined: 26 Feb 2016, 09:59
Location: Vilvoorde, Belgium

Re: Problem with learning path

Postby Ali » 13 Jul 2016, 21:14

Hi , Jurgen !
After requesting some changes and updates to the hosting server, the problem was finally solved.
Thanks a lot for the help!
Ali
New user
 
Posts: 14
Joined: 18 Apr 2015, 02:18

Next

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest